Bij het nalezen over de 'counterpoise' ( ... / 2013-09-13

2013-09-13 Bij het nalezen over de 'counterpoise' ( ...
Bij het nalezen over de 'counterpoise' (extra aarding om zo het uitgezonden signaal van de antenne van de porto te verbeteren) kwam ik ook wat opmerkingen tegen dat afwijken van een vertikale antenne opstelling ook het signaal sterk achteruit kan laten gaan. Nu hangt de porto als ik hem aan mijn riem hang op de ligfiets inderdaad makkelijk schuin. Zie de foto op mijn Nazca Pioneer ligfiets voor een beeld van mijn fietshouding.

Vandaag even geprobeerd of de porto rechter op houden helpt, op een plek waar ik maar marginaal over de repeater kom leek het inderdaad iets verbetering te geven: ik kreeg een nette rogerbeep, maar geen reactie van een andere amateur waar ik een signaalrapport kon vragen.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009324 seconds.