Ik probeerde met Gqrx iets van de 2 mete ... / 2013-10-07

2013-10-07 Ik probeerde met Gqrx iets van de 2 mete ...
Ik probeerde met Gqrx iets van de 2 meter band te maken omdat ik hoorde dat er condities waren. Maar er kwam alleen maar ruis uit en weinig signaal. Ik probeerde ook op de porto 145.50 MHz en die ontving genoeg ruis om de squelch open te krijgen, maar ook daar alleen maar storing.

De storing op de porto was heel sterk in de buurt van de computer. Ik verdacht eerst het scherm, maar de storing bleef als dat uit was. Daarna de onderzocht ik de usb apparaten, ik ging ze stuk vooor stuk uitpluggen en weer inpluggen. Tot mijn verbazing bleek mijn toetsenbord (een das Keyboard) de bron te zijn. Das Rundfunksendeanlage dus, op Amateurfunk frequenties, maar misschien op meer frequenties. De eerste de beste ferrietkern om de kabel hielp niet. Ferrietkernen verminderen signalen op hogere frequenties, vandaar dat er nogal eens verdikkingen aan de uiteinden van kabels zitten.

Update 2013-11-17: Das Keyboard with ferrite core to reduce interference Bij het demonteren van een oude Apple externe CD speler kwam er een grote ferrietkern uit. Ik heb de USB kabel een paar keer door die ferrietkern gewikkeld aan de kant van het toetsenbord, dat helpt aardig. Storing is nog niet over, maar ik moet de porto een stuk dichter bij het toetsenbord houden om het te merken. In disassembling a very old original Apple external CD player I came across a big ferrite core. I thought this would help solve the problem with 2 meter band interference from the Das Keyboard.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008481 seconds.