Vandaag met een wat langere/betere anten ... / 2013-11-05

2013-11-05 Vandaag met een wat langere/betere anten ...
Vandaag met een wat langere/betere antenne geprobeerd over repeater PI2NOS heen te komen. Geen echt succes, de andere partij meldde zoveel ruis en flutter dat het niet echt verstaanbaar. Ik wil graag verbindingen kunnen maken vanaf de ligfiets, maar het blijft lastig. Nu was een extra factor dat het regende waardoor mijn natte regenjas vast nog meer demping veroorzaakte. Daarnaast hangt de 4W (UHF) portofoon aan de riem ook maar ongeveer 1 meter boven het aardoppervlak en niet altijd even netjes vertikaal.

Update 2013-11-06: Ondertussen er eens aan gerekend met Radio Mobile Online. Dat is de online versie van 'Radio Mobile', software om radio dekking en verbindings planning te doen. Daar komt er uit dat in theorie ik prima binnen zou moeten komen op PI2NOS. Maar ik heb het idee dat de 'landcover' data niet compleet is, ik zie op de verbinding tussen ons huis en PI3UTR niet dat er wat hoge gebouwen dichtbij ons huis staan die zeker problemen geven.

Erg leuk om aan dekking te rekenen hiermee, maar ik zou het nog leuker vinden als het werkte!

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009090 seconds.