Na de stevige stroomstoring ruim een wee ... / 2013-12-01

2013-12-01 Na de stevige stroomstoring ruim een wee ...
Na de stevige stroomstoring ruim een week geleden ging de UPS ineens piepen dat de accu vervangen moest worden. Zes dagen later midden in de nacht. Het bleek toen ook dat bij die stroomstoring de UPS helemaal niet goed gefunctioneerd had. Het gepiep dat het tijd is voor een nieuwe accu kan niet uitgezet worden, dus ik de UPS er vlot tussenuit gehaald en uitgeschakeld. Tijd voor een nieuwe accu, waarbij voor een APC Back-UPS CS 350 de keuze is tussen 'APC' en 'aftermarket'. Het prijsverschil is dusdanig dat ik toch maar voor 'aftermarket' gekozen heb. Daarna was het nog even zoeken hoe ik de 'battery date' van de UPS reset. Dat blijkt prima te kunnen met apctest die gewoon een menu optie heeft om de batterij datum in te stellen. Daarna de UPS er weer tussen, en alles draait weer en heeft in theorie bij stroomstoring 30 minuten op accu.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009153 seconds.