Weinig succes met de radio amateur satellieten / 2014-05-08

2014-05-08 Weinig succes met de radio amateur satellieten
Momenteel weinig geluk met de amateur satellieten: de mooie hoge SO-50 overgangen zijn op tijden dat ik slaap of op mijn werk zit. En het lukt me nogsteeds niet om iets te doen met LituanicaSAT-1. Vandaag twee overgangen gehad volgens gpredict (met als het goed is de gecorrigeerde baangegevens) maar beide keren niets ontvangen via de FM transponder en niets via de baken frequentie. Nu lopen de berichten over het baken ook uiteen: op de ene plek wordt het beschreven als puur CW wat ik natuurlijk niet kan ontvangen met mijn radio, op de andere plek als FM CW waar ik in ieder geval piepjes verwacht op mijn radio. Of de LituanicaSAT-1 FM transponder aan staat is mij ook niet duidelijk, volgens een bericht van vorige week zou deze constant aan staan LituanicaSat-1 transponder remains on - Amsat-bb maar volgens een ander bericht is er nu een watchdog-reset geweest LituanicaSAT-1 reboot test - reports requested - Amsat-bb en dan kan ik me voorstellen dat de FM transponder niet automatisch ingeschakeld wordt na reboot.

Update: De radio zenders op LituanicaSAT-1 zijn momenteel helemaal gestopt om de accuspanning weer te laten stijgen volgens Re: LituanicaSAT-1 reboot test - reports requested - Amsat-bb (nu niet meer gearchiveerd). Ik denk dat een reboot nogal veel vermogen kost. De satelliet zal dus eerst wat rondjes in de zon moeten draaien voor er weer dingen ingeschakeld worden.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009834 seconds.