Weer de LituanicaSAT-1 amateur satelliet geprobeerd / 2014-05-18

2014-05-18 Weer de LituanicaSAT-1 amateur satelliet geprobeerd
Weer een overgang van LituanicaSAT-1 waarbij ik geen succes had met contact leggen vanmorgen. Ooit gaat het lukken! De satelliet overgangen zijn momenteel niet op handige tijden, dus ik ben al zover gegaan om te zorgen voor een piepje om op tijd wakker te zijn voor een overgang om 08:25 lokale tijd.

Achteraf weer alles nagekeken op de radio, en daarbij ontdekte ik dat de geheugens die ik geprogrammeerd heb voor de LituanicaSAT-1 in wide-FM mode stonden. Uit de discussie op de Amsat-bb lijst begrijp ik dat wide-FM zeker een verkeerde instelling is LITUANICASAT-1 experience - Amsat-bb (nu niet meer gearchiveerd).

Direct gecorrigeerd, volgende kans beter dus.

De overgang van SO-50 aan het eind van de zaterdagmiddag heb ik goed gehoord maar het lukte me niet om erdoor te komen, volgens mij zat ik iedere keer dubbel met een ander. Ik hoorde haarscherp G0JMI over de SO-50 komen, maar terugroepen werkte niet. Een van de eigenschappen van FM is dat als een ontvanger twee signalen binnenkrijgt op dezelfde frequentie dat het sterkere signaal dan het andere signaal verstoort of wegdrukt.

Update: De LituanicaSAT-1 satelliet is ook weer uit transponder mode: LituanicaSAT-1 Telemetry Reports Requested - Amsat UK. Door onverwachte reboots is de satelliet weer terug in de instelling waarbij er alleen een telemetrie signaal is waarin digitaal de metingen aan boord van de satelliet verzonden worden. Misschien toch eens proberen die telemetrie te ontvangen.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008931 seconds.