Voor de buren van zendamateurs / 2014-11-13

2014-11-13 Voor de buren van zendamateurs
Attention: this item is more than 5 years old, links can be broken and information can have been updated.
De forumthread RTV Rijnmond: zendamateur bergschenhoek stoort hele buurt - zendamateur.com deed mij denken aan een heel goed stuk wat ik eerder tegenkwam: Voor de buren - PD5WL. Een heel leesbaar verhaal voor de buren van zendamateurs wat op een leesbare manier omgaat met antennes, radio en eventuele storing. Het blijft natuurlijk vaak gaan om vooroordelen en emotie, maar deze uitleg is open en duidelijk zonder al te technisch te worden.

Ik heb nog geen antenne op het dak, maar al wel eens interesse gehad van een buurman waarom ik soms een antenne uit het zolderraam stak. Omdat ik nu ook actief ben op HF heb ik wel mezelf in het antenneregister gezet ook al is er niks zichtbaar: mocht er ooit iemand in de buurt reden hebben om het Agentschap Telecom te benaderen over storing die misschien over HF uitzendingen gaat dan kunnen ze simpel vinden dat ik hier soms actief ben.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.62 2023/09/19 14:49:50 koos Exp $ in 0.010335 seconds.