Meer mobiel geschikte pagina's / 2015-03-23

2015-03-23 Meer mobiel geschikte pagina's
Recent gaf google me allemaal meldingen dat mijn websites niet goed zouden werken op mobiele apparaten (telefoons, tablets). Het gevolg is dan dat google bij zoeken vanaf mobiele apparaten de sites ook minder aantrekkelijk zou vinden.

Mijn eerste gedachte was dat dat me niet zoveel uitmaakt omdat de gemiddelde bezoeker van mijn sites wel vanaf een desktop of laptop PC komt. Maar aan de andere kant doe ik simpele dingen ook vaker vanaf een tablet tegenwoordig en zag in ieder geval mijn homepage er daarop niet uit. En sites als Camp Wireless hebben zeker een mobiel publiek.

Alleen liep mijn kennis wat achter. De laatste keer dat ik serieus keek naar sites voor mobiele devices was toen WAP de oplossing was. Dus maar eens de informatiepagina's gelezen die google aangaf, over viewport gebruik en media queries voor CSS.

Voor de meeste sites is het een simpele CSS aanpassing om een en ander mogelijk te maken. Onder een bepaalde breedte hebben de 2 kolommen die ik vaak gebruik niet zoveel zin. Dus met de media query dit opgelost. Nu langzaam maar zeker sites aanpassen. En van sommige sites moeten echt dingen aangepast worden (juist camp-wireless..) omdat daar nog deels verouderde technieken gebruikt worden die aanpassingen voor mobiel moeilijk maken.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009754 seconds.