Meer mobiel geschikte pagina's / 2015-03-23

2015-03-23 Meer mobiel geschikte pagina's 5 years ago
Recent gaf google me allemaal meldingen dat mijn websites niet goed zouden werken op mobiele apparaten (telefoons, tablets). Het gevolg is dan dat google bij zoeken vanaf mobiele apparaten de sites ook minder aantrekkelijk zou vinden.

Mijn eerste gedachte was dat dat me niet zoveel uitmaakt omdat de gemiddelde bezoeker van mijn sites wel vanaf een desktop of laptop PC komt. Maar aan de andere kant doe ik simpele dingen ook vaker vanaf een tablet tegenwoordig en zag in ieder geval mijn homepage er daarop niet uit. En sites als Camp Wireless hebben zeker een mobiel publiek.

Alleen liep mijn kennis wat achter. De laatste keer dat ik serieus keek naar sites voor mobiele devices was toen WAP de oplossing was. Dus maar eens de informatiepagina's gelezen die google aangaf, over viewport gebruik en media queries voor CSS.

Voor de meeste sites is het een simpele CSS aanpassing om een en ander mogelijk te maken. Onder een bepaalde breedte hebben de 2 kolommen die ik vaak gebruik niet zoveel zin. Dus met de media query dit opgelost. Nu langzaam maar zeker sites aanpassen. En van sommige sites moeten echt dingen aangepast worden (juist camp-wireless..) omdat daar nog deels verouderde technieken gebruikt worden die aanpassingen voor mobiel moeilijk maken.

Tags: ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004736 seconds.