Controle over je geld ongewenst? / 2015-06-12

2015-06-12 Controle over je geld ongewenst?
Bericht van de ING:
In Mijn ING bent u gebruiker (geweest) van FiNBOX voor uw financiële post en betalingen. Omdat steeds minder ING-klanten gebruikmaken van FiNBOX, hebben wij besloten om per 1 januari 2016 te stoppen met deze dienst. Natuurlijk vinden wij dit erg jammer. Dit betekent dat u vanaf deze datum geen FiNBOX-documenten meer kunt ontvangen, betalen of inzien.

Alternatieve mogelijkheden

Steeds meer bedrijven bieden u mogelijkheden om financiële post digitaal te ontvangen, zoals in "Mijn-omgevingen" of via e-mail. Ook rekeningen kunnen vaak steeds makkelijker worden betaald met bijvoorbeeld iDEAL of per incasso.

Bedrijven informeren u verder

U hoeft bedrijven niet zelf op de hoogte te brengen. Dat hebben wij al voor u gedaan. De bedrijven waar u FiNBOX-documenten van krijgt, informeren u in de loop van dit jaar verder over hoe u voortaan uw financiële post ontvangt.

Uw FiNBOX-documenten bewaren

Wilt u FiNBOX-documenten bewaren voor uw eigen administratie? Geen probleem. Tot 1 januari 2016 kunt u uw documenten gewoon nog uitprinten of opslaan op uw computer, usb-stick of Cloud-opslagdienst.
Wat begon als 'digitale nota' was een goed systeem om nog wat controle te houden op hoeveel geld er naar wie de deur uit ging (wat niet kan met incasso) en ook wanneer dat zou gaan gebeuren (wat niet kan met ideal betaling).

Tegelijkertijd kwamen de bijbehorende documenten ook goed beschikbaar (al maakte digitale nota / finbox daar te weinig reclame voor). De laatste jaren had ik de beschikking gemeentebelastingen keurig als PDF in finbox nadat de gemeente Utrecht was gestart met digitale nota voor de gemeentebelastingen.

Alleen leken banken en bedrijven het niet echt te willen, er werd nooit reclame voor gemaakt. Toen we nog kabeltelevisie hadden van Ziggo moesten we daar met veel moeite uittrekken dat het ook via digitale nota betaald kon worden, en duurde het nog wat maanden voordat de toeslag voor het betalen met acceptgiro verdween van de digitale nota. En vervolgens beweerde Ziggo begin dit jaar dat de aanmelding bij FinBOX niet helemaal correct was en dat ze er dus helaas mee moesten stoppen maar toen waren we toch al bezig Ziggo op te zeggen dus dat was gewoon een extra reden.

Opmerkelijk is dat de originele notaonline site nog niets heeft staan over deze beslissing van ING. Als dit eenzijdig is van ING valt natuurlijk het fundament weg onder FiNBOX. Het kan voor mij wel een reden zijn om eens na te denken over de keuze van bank.

Update: Volgens bluem (daar komt tegenwoordig notaonline.nl uit) blijven ABN AMRO en Rabobank wel actief met FiNBOX.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.57 2022/02/15 21:48:18 koos Exp $ in 0.046285 seconds.