In Utrecht wel L1 radio, maar geen RTV Utrecht via DAB+ / 2015-09-02

2015-09-02 In Utrecht wel L1 radio, maar geen RTV Utrecht via DAB+
Attention: this item is more than 5 years old, links can be broken and information can have been updated.
Net een scan gedaan met de Pure DAB+ radio op zolder. Opmerkelijk is dat wel de regionale multiplex Zuid op 7A goed doorkomt, waardoor ik nu L1 radio (Limburg) en Omroep Brabant kan ontvangen, maar niet de regionale multiplex West op 8A krijg waar 'onze' regionale zender RTV Utrecht in zit. Soms ontvang ik regionale multiplex Oost op 6B waar wel RTV Utrecht in zit voor de oostelijke helft van de provincie Utrecht. Maar dat is dan marginaal en vandaag dus niet.

De opbouw van regionale multiplex west op 8A gaat langzamer dan de andere regionale multiplexen vanwege de kosten volgens Radio Royaal binnenkort via DAB+ in de Randstad - radio.nl
Dat het DAB+net voor de Randstad slechts matige dekking krijgt, heeft alles te maken met de kosten. Op dit net dienen namelijk 18 verschillende partijen, zowel publiek als commercieel, te gaan uitzenden. Sommige partijen willen helemaal niet uitzenden via DAB+, maar zijn het wel verplicht, terwijl anderen weinig financiƫle middelen hebben. Daarom is gekozen voor een netwerk met een minimale dekking, waardoor net aan aan de licentievoorwaarden wordt voldaan.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.62 2023/09/19 14:49:50 koos Exp $ in 0.010641 seconds.