Nieuwe experimenten met RFID kaarten / 2019-03-08

2019-03-08 Nieuwe experimenten met RFID kaarten
Na mijn experimenten met RFID kaarten in 2011 heb ik er een tijd niets aan gedaan. Het afgelopen half jaar kwam het onderwerp weer op door wat beveiligingsvragen rond RFID kaarten en heb ik weer de software uitgezocht.

Naast de linux tools is RFID support onder Android nu ook normaal en ik heb ontdekt dat NFC TagInfo by NXP prima software is om snel een kaart te onderzoeken. Bij sommige MiFare classic kaarten geeft deze software dan al een melding dat er standaard bekende sleutels ('factory default keys') gebruikt worden.

In vergelijking met 2011 is het wel anders dat Mifare classic kaarten met een wijzigbare UID (uniek kaartnummer) gewoon te koop zijn (zoek op 'UID changeable card') en de wijziging kan met nfc-mfsetuid wat onderdeel is van libnfc en dus bij een moderne linux uit package libnfc-examples komt. Een complete clone van een mifare classic kaart is dus prima mogelijk, zie bijvoorbeeld deze beschrijving: Cloning Mifare 1K cards (engelstalig).

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008513 seconds.