Niet alle passwords kunnen uit een password manager in je browser komen / 2019-12-09

2019-12-09 Niet alle passwords kunnen uit een password manager in je browser komen
Met alle tips voor het maken van veilige wachtwoorden en die alleen beschikbaar hebben vanuit een wachtwoordmanager loop ik nu tegen websites aan die vragen om een wachtwoord maar vervolgens moet je dat wachtwoord ineens op een fysiek andere plek dan achter je eigen computer intikken.

De eerste keer dat ons dat overkwam was bij een camping van staatsbosbeheer op Ameland. We hadden ons via de website ingeschreven en bij het aanmelden op de camping zelf bleek er een aanmeldscherm te zijn waar je met e-mail adres en wachtwoord moest inloggen. Maar we gebruiken voor dat soort websites altijd gegenereerde wachtwoorden die we niet weten. Met veel zoeken naar de hoek van de camping met een beetje mobiele data dekking konden we bij onze wachtwoordkluis en konden we het wachtwoord opzoeken. Want het aanmeldscherm is omdat de beheerder van de camping er ook maar een uur per dag is.

De tweede keer was bij de bibliotheek in Utrecht. Als je daar in de bibliotheek zelf een reservering wilt maken moet je ook inloggen op een computer met gebruikersnaam en wachtwoord. En ook daar konden we het niet snel opzoeken, maar daar konden ze ons helpen aan de hand van de bibliotheekpas.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.007450 seconds.