Weer TV kunnen kijken zonder Internet in het pad / 2020-12-19

2020-12-19 Weer TV kunnen kijken zonder Internet in het pad
DVB logo Sinds het uitschakelen van digitale televisie in de DVB-T standaard keken we de live uitzendingen van NPO 1/2/3 via de NPO app voor android en de chromecast. Meestal werkt dat, maar op de dag dat er meer storingen waren bij google wilde de chromecast ook niet werken op een onhandig moment.

Tijd om toch eens te kijken naar een manier om live NPO 1/2/3 te kijken waarbij er niet zo'n afhankelijkheid is van verschillende complexe systemen en aanbieders met verschillende belangen. Terug naar TV kijken met een antenne en eigen ontvangst dus, die ook werkt als er een hapering met Internet is. Op zoek naar een simpele DVB-T2 ontvanger die voor de FTA (free to air, gratis te ontvangen) kanalen van Digitenne werkt kwam ik terecht bij deze: Edision Picco T265 - DVB-T2 H.265 HEVC - cardwriter.nl waar heel erg duidelijk in de omschrijving staat dat deze alleen voor de FTA kanalen van digitenne is. Precies wat ik zocht.

Deze is nu binnen en doet het. De ontvangst van DVB-T2 komt wel gevoeliger over, ik moet echt een goede plek voor de binnenantenne zoeken. En de 'digitale klif' is duidelijk, of er komt HD beeld uit of het staat stil / geeft blokjes.

Tags: , , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.62 2023/09/19 14:49:50 koos Exp $ in 0.009917 seconds.