Passend font voor bbs geschiedenis / 2021-04-12

2021-04-12 Passend font voor bbs geschiedenis
bbs.idefix.net met VGA font Op artikelen op olduse.net kwam ik een echt VT220 font tegen. Ik dacht gelijk aan het gebruiken van iets vergelijkbaars voor bbs.idefix.net omdat dat natuurlijk eigenlijk in de VGA font stijl moet van de topdagen van de BBS geschiedenis.

Het kostte even zoeken naar het passende font, maar dat is er (vast een extractie uit een IBM VGA rom): Perfect DOS VGA 437 font en daarna wat aanpassingen aan de stylesheet, en nu is bbs.idefix.net in de juiste stijl.

Update: Iets meer werk toch: ik wil momenteel dat om 'historische' redenen de verwijzing http://bbs.idefix.net/ nog werkt maar wel de browser hint om te upgraden, zodat deze pagina met een oude browser te bezoeken is maar een recentere browser vanzelf https wil. De upgradehint ('upgrade-insecure-requests') zorgde er voor dat de http versie een font wilde laden vanaf de https versie en dat moest even aan de ontvangende kant toegestaan worden.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009855 seconds.