Een android tablet die niet meer bruikbaar is / 2022-10-28

2022-10-28 Een android tablet die niet meer bruikbaar is
Bijna 10 jaar geleden deed ik mee aan een CTF: Ik heb meegedaan aan de hackcontest ter ere van 20 jaar SURFcert. En daar won ik een Samsung tablet. Die is dus ondertussen ook 10 jaar oud, bevat Android 4.2.2 met Linux kernel 3.0.31 en krijgt geen updates meer.

Recent bedacht ik me dat ik die tablet misschien nog als scherm zou kunnen gebruiken voor mijn thuis grafana server. Maar die server is alleen bereikbaar met https en daar heb ik een LetsEncrypt certificaat voor waarbij ik alleen de chain gebruik vanaf de ISRG Root X1 en niet meer vanaf de DST Root CA X3 omdat dat op andere plekken problemen geeft.

Daarmee werkt het gewoon niet. Ik heb nog pogingen gedaan om de ISRG Root in de certificaten van de tablet te krijgen maar als .pem, .crt of .cer file worden deze niet gezien als certificaat door de tablet.

De tablet is daarmee gewoon afgeschreven en niet meer bruikbaar. Ik heb deze tablet een aantal jaar gebruikt en daarna is deze vooral gebruikt door mijn zoon om spelletjes op te spelen en youtube filmpjes te kijken.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.007910 seconds.