News items for tag holiday - Koos van den Hout

2016-08-25 Terug van vakantie 4 years ago
We zijn alweer een aantal dagen terug van een kampeervakantie in het Lake District in noord-west Engeland. Voor het weer was de verwachting wel vooraf dat al die meren gevuld moeten worden uit regenbuien. Die verwachting is uitgekomen, we hebben aardig wat motregen, buien en wat stormen gehad.

Het is een heel mooi gebied voor bergwandelingen, we hebben mooie wandelingen gemaakt rond Bowness, Kirkstone Pass, Glenridding en Castlerigg.

Verder diverse attracties bezocht zoals de The Lakeside & Haverthwaite Railway, Lakes Aquarium, Windermere Lakes Cruises, Lake District wildlife park.

Met het kamperen werd het duidelijk dat Engelse campings niet vaak electriciteit aanbieden voor tentkampeerders, dus een komend project is iets met een zonnepaneel voor bij het kamperen om in ieder geval telefoons, lampen en e-books op te laden.

En ik heb geprobeerd ook actief te zijn met amateur radio, maar dat lukte ook slecht, dus ook daar kunnen dingen nog verbeteren. Eerst werkte de antenne niet mee en later in de vakantie was de accu voor de radio al ver leeg. Ook iets om bij te laden uit een zonnepaneel.

Tags: ,
2014-07-19 (#) 6 years ago
Terug van vakantie: we zijn 3 weken in Denemarken geweest. Gekampeerd met onze grote tent op drie verschillende campings. Erg leuk geweest, uit kunnen rusten en genoten van alles wat we beleefd hebben. Onder andere hebben we Legoland bezocht maar ook de kliffen op het eiland Møn. Daar hebben we in 2008 ook gefietst dus het was leuk om wat dingen weer terug te zien.

Tags: ,
2014-01-26 (#) 7 years ago
Terug van een snowboard vakantie in Fiss, Oostenrijk! Perfect weer gehad, zowel met zon als met verse sneeuw.

Tags: , ,
2013-05-16 (#) 7 years ago
Danger: Beware of Ham Radio Operator Afgelopen weekend waren we op een camping in Velsen-zuid. Ik had de Wouxun porto mee en heb wat naar de repeaters geluisterd uit de buurt en CQ geroepen.

Ik vroeg me af op welke frequenties ik het 'mills on the air' evenement had kunnen tegenkomen, want dat lukte me tijdens het weekend niet echt. Toch maar eens de vraag hoe ik die frequenties had kunnen vinden op het zendamateur.com forum gesteld en daar kwam een goeie uitleg met voorbeelden op terug. Voor 'echt' DX werk zal vaak een HF zendontvanger nodig zijn, dus.

Als ik toekom aan het bouwen van een flexibele 2m/70cm antenne is het ook wel een idee om te zorgen voor voldoende scheerlijn en coax om die antenne op een camping in een nabijgelegen boom te hangen zodat lokale en minder lokale contacten wat makkelijker zijn.

Tags: , ,
2012-08-02 (#) 8 years ago
On our recent holiday in France I did bring the laptop.. and the DVB-T stick and small antenna. I scanned in a few places in France but noticed that for any real reception in most rural areas a high antenna and a pre-amp are needed. Metadata came in, but real TV-watching was impossible. So on any future trips: if we want to watch TV, we'll need the antenna with preamp.

DVB-T reception log 2012-06-11 Jumièges, Seine-Maritime department, France
DVB-T reception log 2012-06-26 Seillac, Loir-et-Cher department, France

Tags: , , ,
2012-05-14 (#) 8 years ago
Gisteren voor het eerst met de b-grip rugzak camera houder op pad geweest. Voor het eerst sinds tijden weer een lange wandeling gemaakt in de bossen en landerijen rond Zeist. Daar had ik de b-grip travel adapter aan mijn rugzak (een goed aantal jaar oude Vaude dagrugzak) vastgemaakt. Ik ben rechtshandig, dus heb ik de b-grip aan de linker schouderband gemaakt.

Met de gewone lens op mijn camera ging het goed. De camera is dan inderdaad goed bereikbaar. Bij de travel adapter zit een regenhoes om de camera te beschermen, bij het minst of geringste druppeltje lijkt me dat wel een idee.

Met de telelens was het geheel duidelijk te zwaar geworden en zakte de b-grip langzaam langs de schouderband naar beneden. De banden van mijn rugzak zijn niet heel dik, maar dan nog ging het geheel langzaam maar zeker naar beneden. De travel kit houdt de basisplaat van de b-grip tegen de draagband van de rugzak aan met een rubber band aan de achterkant. Misschien dat nog iets meer substantie aan de onderkant van de basisplaat zou helpen, zodat er ook grip aan de voorkant van de draagband van de rugzak zou zijn.

De b-grip maakt z'n doel wel waar: de camera hangt vast, en snel grijpbaar. Geen rare bewegingen tijdens het lopen. Ook niet met een telelens eraan.

Tags: , ,
2012-05-09 (#) 8 years ago
Via B-grip biedt oplossing voor buitensportfotografen - hiking-site.nl had ik een oplossing gevonden voor iets wat ik al een tijdje lastig vond: bij outdoor activiteiten, zeker bij lopen, de camera meenemen en dan bij foto mogelijkheden de keuze tussen rondlopen met een vervaarlijk zwaaiende camera om je nek of de camera in je tas en dan bij foto mogelijkheden net te laat zijn omdat je de camera eerst uit de tas moest trekken. De b-grip camera riem houder beweert dat allemaal op te lossen. Ik heb er een besteld met de travel adapter er bij, genoemd in B-Grip NL introduceert de B-Grip Travel-kit - hiking-site.nl. Met de travel adapter kan de B-Grip aan de schouderband van een rugzak gehangen worden.

Eerste indruk: bij het uitpakken en bekijken valt de visuele overeenkomst op met een holster met een zwaar wapen er in... en dat de riem gemaakt lijkt te zijn om ook dikke mensen te passen.

Alles is stevig, goed afgewerkt en er is duidelijk op details gelet. In het voetje voor onder de camera zit een steuntje wat naar voren geklapt precies de camera vlak houdt. De houder waar dit voetje ingeklikt wordt heeft een dubbele blokkering, zodat een zakkenroller in de stad er ook niet zomaar mee vandoor gaat en de camera ook bij beweging goed vast zit. En dat is precies het doel van de b-grip: de camera dicht bij de hand hebben bij outdoor activiteiten en tegelijkertijd de camera veilig en comfortabel dragen. De schouderband adapter is iets meer uitzoeken: vooral de goede hoogte vinden is lastig. Te hoog en de camera is niet meer comfortabel te pakken. Maar niet op elke rugzak gaat dat even makkelijk.

In gebruik: voor het eerst met de b-grip rugzak camera houder op pad geweest.

Tags: , ,
2012-02-06 (#) 9 years ago
Back from a snowboarding holiday in Fiss, in the Serfaus-Fiss-Ladis ski area in Austria. Great white stuff there, a few days were very cold (-19 ⁰C outside and 40 km/h north wind..) but keeping moving on the board helped. I enjoyed it a lot! The cold weather was going on in Austria too: on the morning we left the car thermometer showed -21 ⁰C.

Tags: , ,
2011-10-22 (#) 9 years ago
Ik kom net een mooie virtuele foto-expositie tegen van Theo Peters over IJsland op hiking-site.nl. Prachtige beelden. Ik herken een aantal plekken direct zoals Landmannalaugar maar dat weerhoudt me er niet van zo weer een keer IJsland te willen bezoeken.

Tags: , ,
2011-09-11 Interesting Internet access at a holiday park 9 years ago
The Internet access offering in our holiday park is quite special:

RFC1918, collect the whole set:
traceroute to koos (xx.xx.xx.xx), 30 hops max, 60 byte packets
 1 firstspot.org (10.85.192.11) 15.912 ms 15.886 ms 15.858 ms
 2 172.16.0.1 (172.16.0.1) 16.633 ms 17.240 ms 17.866 ms
 3 192.168.1.254 (192.168.1.254) 90.759 ms 90.480 ms 90.225 ms
 4 nl-asd-dc2-ias-ard30.kpn.net (62.12.4.72) 34.213 ms 35.957 ms 37.628 ms
This suggests 3 layers of NAT, but I'm not sure. Network seen at a holiday park. 192.168.1.254 seems to be a thomson product (adsl router?), 172.16.0.1 some edimax router. Firstspot is a captive portal for wireless networks (although the network is used wired here): Firstspot captive portal.
Read the rest of Interesting Internet access at a holiday park

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newstag.cgi,v 1.34 2020/12/31 15:36:31 koos Exp $ in 0.021301 seconds.