News items for tag pcgg - Koos van den Hout

2010-08-25 (#)
Bericht van de HCC vandaag:
MagEvents heeft vandaag laten weten dat HME 2010 dit jaar niet doorgaat. HCC!dagen vormden een onderdeel van HME2010. De beurs stond gepland voor 5 tot en met 7 november in de Jaarbeurs Utrecht. Voornaamste reden van het niet doorgaan van het Home Multimedia Event is een combinatie van onvoldoende belangstelling bij exposanten en de verschillende interessegebieden.
Maar misschien komt er weer iets HCC-eigen:
HCC beraadt zich op dit moment op de mogelijkheden om een alternatief evenement aan haar leden te bieden.
Aan de ene kant hoop ik dat er weer iets a la de "oude" HCC dagen komt. Aan de andere kant is dat iets wat door de opkomst van het web minder voor de hand ligt. De zware 'hobbyisten' vinden elkaar in newsgroups en forums over de hele wereld, de koopjesjagers zoeken het hele jaar op websites.

Ooit in een krantebericht de huishoudbeurs voor mannen genoemd wat in 2008 nog door de organisatie van HME2008 is overgenomen gezien Terugblik Multimedia Event 2008.

Volgens mij is het in 2000 misgegaan met de HCC: HCC: Een ANWB voor computergebruikers - archief FEM Business.

Tags: ,
2010-08-03 (#)
There is an interesting relation between 'website with technical subject' and 'visitors with IPv6'. I counted the number of unique addresses of visitors via IPv6 to several websites I run for the month of July 2010 and found the following percentages: Comparing it to July 2009 (percentages between parentheses) does show growth.

Tags: , , , , , , ,
2010-04-17 (#)
Het 'Uw adres' kader op de website van de hcc pc!gg netwerkgroep is nu aangepast om bij IPv6 adressen die afgeleid zijn van het netwerkkaart adres (EUI-64 adressen) ook weer te geven van welke leverancier die netwerkkaart is. Dit naar aanleiding van een discussie over IPv6 adressen en privacy extensies.

Tags: , , ,
2010-04-01 (#)
Bij de volgende bijeenkomst van de hcc pc!gg netwerkgroep zit (natuurlijk) in de planning. De bijeenkomst van 5 juni zal volledig gaan over IPv6 en we gaan er diep op in, theorie en praktijk.

Tags: , ,
2010-03-20 De verwachte snelheid van PLC netwerk van Devolo meten (DLAN)
Vandaag was er een bijeenkomst van de pcgg netwerkgroep en dit keer had ik vantevoren wat scripts gemaakt en getest om de theoretische throughput van het dlan netwerk (netwerk over stopcontact) te meten. We hebben er op de lokatie altijd problemen mee, maar toen we er mee begonnen was het stabieler(!) dan de wifi. Dus een keer meten hoe erg het was en hoe het zich in de loop van de dag ontwikkelde leek mij nuttig. Met wat perl kon de output van dlanlist gemasseerd worden om in een rrdtool database te passen en daar uit worden weer grafiekjes gebouwd op dagen dat de 'router' actief is.
  • DLAN throughput zaterdag 20 Maart. De verbetering van 'intern' aan het begin is omdat we de videoprojector in een ander stopcontact gestoken hebben. Dat 'extern' eerder wegvalt is omdat de netwerkkabel uit de dlan adapter gezakt was. Daar helpt niets tegen...
  • DLAN throughput donderdag 18 Maart. Ter vergelijking, de test van de scripts thuis.
Uiteindelijk blijft het dus moeilijk op deze lokatie.
Bij langer meten zonder veel dataverkeer blijven er trouwens continue dezelfde waarden uit dlanlist komen. Thuis heb ik dat opgelost door even iperf in te zetten. Op de bijeenkomsten komt dat verkeer vanzelf.

Tags: , ,
2010-01-10 (#)
Yesterday during the meeting of the hcc pcgg netwerkgroep I saw something which I could not research at the time and it bugs me: one person had Windows 7 running and the network connections screen said "IPv4 Connectivity: Internet" and "IPv6 Connectivity: Local". But that is the wrong answer: Due to my work on the openvpn ipv6 tunnel there should be full IPv6 Internet access. So now this is bugging me and I'm trying to find out how exactly Windows 7 determines whether IPv6 is 'local' or 'Internet'. The system was on the wireless network and the connection just started to work so maybe IPv6 router announcements with a global IPv6 address were missing. Or maybe more is needed like a v6 nameserver.

Tags: , ,
2009-05-24 (#)
Ik wilde zelf een trackback maken binnen de blog van de hcc!pc netwerkgroep maar ondanks de e-mail over de trackback of de bevestiging van een reactie kwam er niks in de reacties (tabel serendipity_comments). Nergens een foutmelding te vinden. Ik had zoiets van 'vroeger werkte het wel vanaf idefix'.. en bedacht me dat het misschien een probleem was met trackbacks en comments vanaf IPv6 adressen. Een kleine websearch later leverde bevestiging op: s9y: IPv6 (Bugs) • Serendipity. Met een simpel psql statement:
ALTER TABLE serendipity_comments ALTER COLUMN ip type varchar(64);
Is het probleem uit de wereld en kan ik ook vanaf ipv6 clients comments achterlaten en trackbacks maken.

Tags: , ,
2008-11-03 (#)
Zaterdag was de bijeenkomst van de netwerkgroep waar we het gehad hebben over de HCC dagen en de jaarplanning van 2009. De HCC dagen (of eigenlijk: Het Multimedia Event 2008 ondertitel HCC dagen) zullen zeker anders zijn dan voorgaande jaren.

Tags: ,
2008-09-22 (#)
De DOSgg gebruikersdag zaterdag was gezellig en Kees van Eeten (van de DOSgg) en ik hebben er leuk met Asterisk gespeeld en vragen over VoIP beantwoord. Niet veel mensen wilden 'spelen' met de centrales en er is niet een keer naar 'buiten' gebeld. Maar het is in ieder geval leuk om dit contact nu te hebben met mensen binnen de DOSgg die actief zijn met VoIP.

Tags: , , ,
2008-09-17 (#)
In de voorbereidingen voor de DOSgg gebruikersdag op 20 September heb ik weer het nodige met Asterisk gespeeld (ik kan het niet laten). Leuke dingen: twee asterisk centrales aan elkaar die daar in hun dialplan rekening mee houden en web overzichten vanuit de Asterisk Manager API waar in theorie ook een leuke click-to-dial applicatie mee te bouwen is of andere manieren om Asterisk te koppelen met web.

Tags: , , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newstag.cgi,v 1.37 2022/02/15 21:48:19 koos Exp $ in 0.027836 seconds.