News items for tag worldnews - Koos van den Hout

2010-05-31 (#)
Vanavond was het wel lastig dat we het zonder CNN moeten stellen op de analoge kabel in Utrecht omdat ik toen ik thuis kwam wel wilde weten wat de laatste ontwikkelingen waren rond de situatie rond de situatie in het midden-oosten. Je zou bijna met een palestijnse vlag gaan zwaaien in plaats van met een oranje.

Tags: ,
2010-05-20 (#)
No this is not the result of an artillery attack on a swimming pool, this was the weather in Oklahoma city on 16 May 2010. Source: Monster hail storm slams Oklahoma city - TornadoVideos.Net

Tags: , ,
2010-03-04 (#)
Almere te koop op Marktplaats Na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2010 trok iemand de conclusie dat het zo niets meer gaat worden met Almere. Gratis mee te nemen dus bij de rommelmarktspullen.
Lokale screengrab, marktplaats had niet genoeg gevoel voor humor om de advertentie te laten staan.

Tags: ,
2010-03-02 (#)
In Duitsland is de Vorratsdatenspeicherung (bewaarplicht telecommunicatie gegevens) terdege teruggeroepen door het constitutioneel hof omdat de wetgeving in strijd is met de Duitse grondwet. In Duitsland is er wel een constitutioneel hof wat wetten kan toetsen en wat dat mag aan de hand van klachten van Duitse burgers.

Nu nog zoiets in Nederland... artikel 120 van de Nederlandse grondwet verbiedt een constitutioneel hof. Er ligt een wetsvoorstel van Femke Halsema van Groenlinks om de grondwet te wijzigen om dit deels mogelijk te maken. Maar dat moet nog een keer door de tweede en eerste kamer.

Links:

Tags: , ,
2010-02-24 (#)
By now a lot of people in the world are aware of the case of a US, Pennsylvania school was accused of using webcams in school-issued laptops to spy on students at home without their consent (via Slashdot). A lot of theories and weird stories are going around but I found a good technical explanation: The Spy at Harrington High - Stryde Hax who as a bystander and with his technical background has done a thorough analysis of the techniques used and the stance of the people involved in this matter. Good reading material for those who are actually interested in what was really happening.
The original story seems to be turning into this 'Only in America' story: School spying scandal gets even more bizarre - Slashdot:
The student in question that was disciplined for an "improper act" was apparently accused of either drug use or drug selling. Turns out he was eating Mike & Ike candy, not popping pills.
If you want to detect LANRev Agent on a system, Network Fingerprint for LANRev Agent - Stryde Hax has the answer.

Tags: , ,
2010-01-20 (#)
Tien jaar geleden haalde ik mijn rijbewijs (en gebruikte ik dus ook al newsitems op mijn homepage). Dus het was tijd voor vernieuwen. Ik kreeg daar keurig een brief over van de RDW maar die was met alle verbouwingsdrukte blijven liggen. Vorige week ontdekte ik dat 2010-01-10 geweest was en ik dus geen geldig 'roze papiertje' meer had. Snel voor pasfoto's naar foto boekhorst die prima pasfoto's volgens de huidige regels en toen naar de gemeente Utrecht voor de aanvraag. Ondertussen rond, dus nu is het 'roze papiertje' vervangen door een 'roze creditcard'.

Tags: , ,
2009-12-18 (#)
3FM Serious Request volgen in hoge kwaliteit? Dan heb je IPv6 nodig! De mensen van omroep.nl streaming hebben de Serious Request streams ook via IPv6 beschikbaar gemaakt en de 'main' stream is alleen via IPv6 op 3 megabit te krijgen.

Natuurlijk wil je IPv6, maar dit is een extra argument!

Stream URLs:
http://www.omroep.nl/live/ipv6/3fm_sr2009_main.asx <- Hoge kwaliteit via IPv6
http://www.omroep.nl/live/ipv6/3fm_sr2009_brievenbus.asx
http://www.omroep.nl/live/ipv6/3fm_sr2009_cam1.asx
http://www.omroep.nl/live/ipv6/3fm_sr2009_djcam.asx
http://www.omroep.nl/live/ipv6/3fm_sr2009_buitenshot.asx


Tags: , ,
2009-12-17 (#)
Ik las vanmorgen in de Volkskrant dat 'Teletext' in Engeland er mee opgehouden is: 4e tussenkopje in dit artikel uit het betaalde archief van de volkskrant. Ik vond het al wat verwarrend omdat het ging over 'Teletext' terwijl de dienst bij de BBC 'Ceefax' heet. De schrijver van het artikel leek ook aan te nemen dat het over de BBC ging:
In Nederland is Teletekst onderdeel van de Publieke Omroep, terwijl de dienst in het Verenigd Koninkrijk zichzelf moest bedruipen met inkomsten uit advertenties.
Dit is alleen geldig voor de diensten van 'Teletext UK' die op de commerciële TV-zenders opereert. Ceefax is apart en wordt betaald uit de beruchte 'TV License' in Engeland.

Enfin, gelijk eens gekeken op BBC 1/2 en daar zag ik ook geen Ceefax meer. Ik ging er van uit dat iemand bij Ziggo het bericht ook niet helemaal gesnapt had en maar de hele zaak had uitgezet maar nu ik even zoek in nl.media.tv via google groups lijkt het er op dat het al veel langer uitstaat. Vreemd, ik dacht dat ik een paar weken terug nog het uitzendschema van Top Gear had nagekeken op BBC2 Ceefax.
Update 2009-12-17: Alleen pagina 888 (ondertiteling) doet het nog, wat overeenkomt met meldingen in nl.media.tv dat die ondertiteling uit de dvb ondertiteling komt (is apart van teletekst) en dan vervolgens als teletekstpagina 888 toegevoegd word aan het analoge signaal.


Tags: , ,
2009-11-18 (#)
Zojuist mail binnen: ik heb een nominatie voor de IPv6 awards in de categorie particulieren. De andere genomineerde in deze categorie is Jasper Wonnink van Fix6 die volgens mij minstens even veel kans maakt. Dus ik ben benieuwd.

De nominaties:

BedrijfslevenNetMatch, Watchmouse
Overheid & not-for-profitStichting DOK, Nederlandse Publieke omroep, Ministerie van Algemene zaken
OnderwijsHogeschool Utrecht, Universiteit van Amsterdam
PublicatieBenjamin Margarita, Arnout Veenman, Marcel van de Kraats
ParticulierenJasper Wonnink, Koos van den Hout
Internet Service ProvidersBIT, Signet, Shock Media, Prolocation

IPv6 awards nominaties op de IPv6 taskforce website
Persaandacht:

Tags: , ,
2009-11-13 (#)
Mijn website heeft meer bezoekers dan die van de Telegraaf via IPv6.
Kijk maar op de 6bone Webserver List. Ontdekt door Henk van de Kamer die ook de telegraaf heeft verslagen.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newstag.cgi,v 1.40 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.044808 seconds.